01 دی 1393 - 9:44
شناسه خبر: 1442
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
در بودجهنویسی مشکل ریشهای داریم
رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: مشکل ریشهای در بودجه نویسی داریم که به ساختار دولت برمیگردد و نظام و بینش دولت باید متناسب با شرایط موجود و واقعیتهای کشور تغییر کند و تا زمانی که این امر اتفاق نیفتد، اوضاع همین خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، یحیی آل اسحاق اظهار کرد: بحث جدی در ساختار بودجه داریم که این موضوع به شرح وظایف دولت برمیگردد و در ابتدا باید وظایف دولت را تعریف کرد و براساس آن ببینیم چه بودجهای باید تنظیم شود اما چنانچه شرح وظایف دولت همان دولت دخالت کننده است باید بودجه بزرگی برای آن تنظیم کرد.
باید قبول کنیم دولت سال 94 متفاوت از دولت 30 سال گذشته است
وی گفت: باید قبول کنیم دولت سال 94 متفاوت از دولت 30 سال گذشته است و براساس تغییراتی که در استراتژی کشور مطرح شده، دولت باید خیلی از مسئولیتهایش را به بخش غیر دولتی واگذار کند.
آلاسحاق گفت: بنا بر اقتضائات زمان، دولت را به عنوان نهاد حاکمیتی میخواهیم نه مجری؛ زیرا قرار نیست 80 درصد از تصدیگریها دست دولت و 20 درصد بقیه دست بخش خصوصی باشد. این دولت باید کارها را به مردم واگذار و خرید خدمت کند.
وی ادامه داد: پیشنهاد مشخص بنده این است که در سازمان مدیریت جدید که شکل خواهد گرفت اولین کار، حل مشکلات ریشهای بودجه و تغییر ساختار آن باشد.
آل اسحاق در عین حال تاکید کرد: باید نگاه جدیدی به شرح وظایف دولت داشته باشیم و قطعا دولت جدید جمهوری اسلامی ایران دولتی است که وظایف حاکمیتی از جمله سیاست گذاری،هدایت، نظارت و پشتیبانی را دارد و این دولت نیاز به بدنه بزرگی ندارد.
رییس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه مشکل ما در ریشه است و باید براساس واقعیتهای موجود کشورمان برنامه ریزی کنیم، گفت: در سازمان مدیریتی که قرار است شکل گیرد باید از مجموعه نخبگان و کسانی که در زمینه بودجه و سیاست گذاری فعال هستند و اساتید و کارشناسان استفاده و بودجه را تنظیم کرد. چون متاسفانه در حال حاضر فرمت بودجه ما همان ساختار قدیمی است.
نرخ ارز و نفت در بودجه 94 یکی از مشکلات اساسی آن است
وی بیان کرد: اولویتها باید به درستی در بودجه مشخص شود؛ بنابراین لازمه آن بازنگری در نظام بودجه نویسی کشور است و باید به آن عمیق تر نگاه شده و به ساختار دولت نیز نگاه مجددی داشته باشیم.
آل اسحاق با بیان اینکه مساله نرخ ارز و نفت در بودجه 94 یکی از مشکلات اساسی آن است، تصریح کرد: سه ماه زمان بین فروش نفت و تبدیل آن به ریال در بودجه 93 وجود دارد؛ بنابراین نسبت درآمدهای نفتی و نرخ آن در بودجه 93 مشکلی ندارد ولی در بودجه سال 94 در این زمینه با مشکل مواجه خواهیم شد.
رییس اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر اینکه از نگاه بخش خصوصی چند مسئله در بودجه سال 94 وجود دارد، گفت: بدهی دولت به نهادها و پیمانکاران معضلی جدی است که به صورت تعارف و حاشیهای با آن برخورد میشود که دولت در این زمینه باید ردیفهای مناسبی را در بودجه درنظر بگیرد و درخواست ما این است که در این راستا دولت بانکها را به صورت پررنگتر درنظر بگیرد.
آلاسحاق با اشاره به اینکه باید نگاه به بودجه جدید باشد، گفت: اینکه بودجهای با 10 تا 15 درصد تغییر در مقایسه با سالهای قبل تنظیم شود، اما شکل رویه و تخصیص آن مانند سالهای گذشته باشد، به نتیجه مطلوب و اهداف مورد نظر در بودجه نخواهیم رسید.
منبع: ایسنا